شرکت آهن پرایس

آهن پرایس مرجع معتبر اطلاعاتی و مبادلاتی صنعت آهن و فولاد کشور

آهن پرایس مرجع معتبر اطلاعاتی و مبادلاتی صنعت آهن و فولاد کشور

۵۳ مطلب در خرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

گسستگی توازن در زنجیره فولاد


به گزارش اهن پرایس در اخبار بازار فولاد، در سال گذشته میزان تولید فولاد در کشور حدود 22 میلیون تن گزارش شده است که از این میزان حدود  میلیون و 300 هزار تن سهم کارخانه ذوب آهن اصفهان بوده است. جعفر سرقینی در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌آهن، اظهار داشت: امروزه کارخانه تولید  فولادی را نمی توان یافت که ذوب آهن صفهان در تولیدات نقشی نداشته باشد.

صنعت فولادی که شروع به کارش با ذوب آهن اصفهان بوده و اکنون دارای یک زنجیره کامل تولیدات می باشد. اما متاسفانه طی سال های اخیر توازن در زنجیره تولیدات این کارخانه بهم ریخته است.

وی در ادامه افزود: بخش معدن را از شرکت ذوب آهن گرفتند و به شرکت دیگری واگذار کردند و بعد در اقدام تعجب بر انگیز به ذوب آهن گفتند آن را مدیریت کن!

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه افزود: ما در سال 1392 طرحی مبنی بر ایجاد توازن در زنجیره فولاد را مطرح کردیم و آن را به اجرا در آوردیم. در آن مدت میزان ظرفیت تولید فولاد کشور 120 میلیون تن بود و امروزه این میزان به 200 میلیون تن رسیده است. ما در هر بازه زمانی که توانستیم معدن را توسعه دهیم، ردی از فولادی ها بوده است و خوشبختانه امروزه این زنجیره متعادل تر از گذشته شده است.

جعفر سرقینی در ادامه با اشاره به این که ذوب آهن اصفهان برکت صنعت فولاد کشور است، گفت: رمز ماندگاری ذوب آهن اصفهان تولید بیشتر می باشد. در شرایط فعلی، این مجموعه برای ادامه تولیداتش کمترین ریسک را داراست و دیگر شرکت ها امکان دارد در این راه دچار تلاطم شوند. اما این شرکت ذوب آهن است که می تواند بدون داشتن دغدغه ای به  فعالیت های خود ادامه دهد.

سرقینی درپایان با بیان این که در شرایط فعلی برای ساخت کارخانه‌های فولاد مشکلات زیادی نداریم، افزود: در بحث کمی خوب پیش رفته‌ایم. ظرفیت ۳۳ میلیون تن فولاد را داریم و قطعاً به ظرفیت ۵۵ میلیون تن خواهیم رسید، اما تأکید من بیشتر به این است که به مصارف بپردازیم؛ این که چه کاری انجام دهیم تا مصرف آب و انرژی را کاهش دهیم.

برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.

کاهش قیمت آهن الات

در هفته هایی که تنها شاهد افزایش قیمت در بازار آهن آلات بوده ایم، طی دو روز اخیر بازار در مسیر کاهش قیمت ها قرار گرفت. در شرایطی که افزایش قیمت در این بازار سر به فلک کشیده و قیمت میلگرد آجدار از مرز 3000 تومان عبور کرد، از حدود دو روز گذشته قیمت ها روند کاهشی به خود گرفت. گویی این نوسانات پایانی ندارد و هر روزه این بازار دچار نوسان می شود، حال چه افزایشی و چه کاهشی. مهم این است که مدت هاست بازار روی ثبات به خود ندیده  است و هر روزه قیمت هایش در حال تغییر می باشد. دیگر متقاضیان نمی توانند در این بازار نا امن خرید کنند چرا که وضعیت بازار تنها در دو روز متوالی هم قابل پیش بینی نیست و در یک روز افزایش می باشد و در روز بعد قیمت ها با کاهش مواجه خواهد شد.

به گزارش اهن پرایس در اخبار بازار آهن، بخش میلگرد ها از روز سه شنبه روندی کاهشی را طی کرد. روز گذشته قیمت میلگرد آجدار درب کارخانه بطور میانگین 30 تومان کاهش یافت.

خبر های بازار آهن حاکی از کاهش 50 تومانی میلگرد سایز 14 کارخانه آناهیتا گیلان می باشد. در حال حاضر قیمت میلگرد سایز 14 این کارخانه 3350 تومان می باشد. قیمت میلگرد کارخانه آریان فولاد نیز پس از 30 تومان کاهش، 3150 تومان اعلام گردید.

در حال حاضر بازار اهن در وضعیت سردرگمی بسر می برد و هنوز روند مشخصی نداشته و هر روزه قیمت ها در این بازار دچار نوسان می شوند. پیش بینی بازار اهن حاکی از روند کاهش قیمت ها تا پایان روز جاری و ثبات در برخی بخش ها می باشد. اگرچه منظور از ثبات قیمت بیشتر عدم اعلام قیمت بوده و کمتر کارخانه ای اعلام ثبات قیمت می کند ان هم در شرایطی که وضعیت بازار نا بسامان است.

برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید

کاهش قیمت ها نزدیک است

وضعیت در بازار فولاد از هفته گذشته متاثر از عوامل واقعی و روانی روندی صعودی را در پیش گرفته و این روند از ابتدای هفته جاری نیز همچنان ادامه دار می باشد.

به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار فولاد، در شرایط فعلی بازار در وضعیت پیچیده ای می باشد که برای تحلیل آن باید عوامل واقعی و روانی را که بر بازار تاثیر می گذارند را مورد کنکاش قرار داد. اکنون می توان این پیچیدگی را در دو وضعیت کلی دسته بندی نمود:

1-در حال حاضر وضعیت قیمت در اکثر بازار ها متاثر از نرخ سکه می باشد و بالا رفتن قیمت سکه موجب شد تا شوک بزرگی به بازار وارد شود، از این رو بسیاری از فعالان در بازار نگرانی هایی مبنی بر کاهش قیمت سکه دارد. چرا که هر نوسانی در این بازار به دیگر بازار ها نیز سرایت خواهد کرد و چنانچه قیمت سکه کاهش یابد، احتمال کاهش قیمت در دیگر بازار ها از قبیلبازار فولاد نیز وجود دارد.

2- از سویی دیگر بازار سهام در حال ثبت رکود های جدید و تاریخی می باشد که همین امر موجب خواهد شد تا بیشتر نقدینگی ها  سرمایه ها به این بازار سرازیر شود. موضوعی که موجب افزایش قیمت در بازار هایی از قبیل فولاد شده است. در حال حاضر قیمت ها در بازار فولاد درحدی بالا است که کمتر واسطه ای ریسک خرید می کند و دیگر کسانی که خرید هایشان از قبل صورت گرفته است، در حال حاضر با فروش در حال حکسب سود های بسیار زیادی می باشند. با توجه به شرایط بوجود آمده، میزان تمایل به فروش در بین بازاری ها از خرید بیشتر می باشد. اما در این میان خریداران هم ریسک نمی کنند و خریدشان را به آینده موکول کرده اند و تنها در ح نیاز اقدام به خرید می کنند.

برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.

v

وضعیت بازار های داخلی کشور بطوری است که افزایش رکود موجب کم رونق شدن فروش بسیاری از محصولات در بازار هایشان شده است. اما در این شرایط که رکود بر بازار حاکم است، همچنان شاهد افزایش قیمت محصولات در بازار ها هستیم و خبری از پایین آمدن قیمت ها نیست. بطور مثال، طی یک سال اخیر شاهد رکود بازار مسکن بوده ایم و هیچ افزایش فروشی در بخش میلگرد و تیرآهن دیده نمی شود اما با این وجود بازار معاملات و قیمت مصالح روند صعودی را در پیش گرفته است.

به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار آهن، همچنان آهن فروشان خبر از عدم رونق در بازار آهن آلات می دهند و معتقدند با وجود رکود در این بازار هر روزه به واسطه نرخ ارز شاهد افزایش قیمت آهن آلات هستیم. میزان افزایش قیمت ها از یک سال گذشته تا کنون به نحوی بوده که قیمت آهن در خرداد ماه سال گذشته حدود 1600 تا 1650 تومان بوده است و این میزان در خرداد ماه امسال با تاثیر پذیری از قیمت های جهانی و نرخ ارز به 3200 تومان رسیده است.

بررسی وضعیت بازار اهن الات حاکی از شروع روند صعودی قیمت ها از تیر ماه سال گذشته می باشد. افزایش قیمت در بازار اهن از تیر ماه سال گذشته متاثر از نرخ ارز بوده است بطوری که از خرداد ماه تا اسفند سال گذشته قیمت اهن از 1650 تومان به 2600 تومان رسیده است و تا به امروز خبری از کاهش قیمت ها به گوش نرسیده است. در حال حاضر قیمت آهن 3200 وقیمت روز میلگرد 3100 تومان می باشد و اکثر کارخانه های تولید کننده در این حدود قیمت اقدام به خرید و فروش آهن می کنند.

پیش بینی بازار آهن حاکی از ثبات نسبی این بازار از ابتدای هفته آینده می باشد. چنانچه اتفاقی غیر منتظرانه در این بازار رخ ندهد می توانیم به ثبات نسبی قیمت ها از ابتدای هفته آینده امید داشته باشیم.

برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید

خطر در کمین بازار مسکن

بازار مسکن پس از چند سال از رکود بیرون آمده است اما مشخص نیست که با این افزایش ناگهانی قیمت ها، چه بر سر نرخ اجاره بها می آید. به گزارش آهن پرایس در تحلیل بازار مسکن، در سال های 1392 تا 1396 روند افزایش قیمت مسکن با نوسان اندکی همراه بود، اما با این وجود نرخ اجاره بها بیش از قیمت مسکن افزایش یافت بنابراین امسال نمی توان  پیش بینی کرد که با رشد 30 درصدی قیمت مسکن چه بر سر اجاره بها خواهد آمد!

قیمت مسکن عامل اصلی تعیین نرخ اجاره بها به شمار می رود و از سوی دیگر سود بانکی و تورم نیز بر آن تأثیرگذار است؛ اما طبق گزارشات از سال 92 به بعد حتی با وجود افزایش اندک قیمت مسکن، بهای اجاره همچنان روند صعودی داشته است. مالکان هر چند سال اقدام به اعلام شاخصی برای نرخ اجاره بها می کنند که نرخ تورم و سود بانکی می تواند بر روی آن تأثیر بگذارد اما همانطور که شاهد بودیم حتی با وجود اینکه تورم همواره در حد تک رقمی بوده بازهم نرخ اجاره بها بیش از پیش افزایش یافته است.

با توجه به آماری که از سوی بانک مرکزی ارائه شد، تعداد معاملات در شهر تهران طی 5 سال گذشته روندی نزولی داشته ولی قیمت های واحد مسکونی همچنان با رشد همراه بوده که این نشان دهنده عدم نظارت بر بازار مسکن از سوی دولت است. در این راستا اعمال سلیقه مالکان تعیین کننده نرخ اجاره بها می باشد بطوری که هر کدام بدون توجه به میزان رشد قیمت مسکن، اقدام به اعلام قیمت های نجومی می کنند.

با نزدیک شدن به فصل نقل و انتقالات پیش بینی می شود که نرخ اجاره بها از یک رشد بیش از حد اندازه برخوردار خواهد شد. بنابراین این بازار نیاز به نظارتی دقیق از سوی دولت دارد. البته این نظارت باید در تمام بازارها صورت گیرد زیرا تأثیر نوسانات قیمتی در بازار ارز و بازار آهن تهران موجب تشدید افزایش قیمت مسکن می شود.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.

کاهش مصرف انرژی در بازار فولاد امری حیاتی است

به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار فولاد، یکی از مهم ترین مسائل روز دنیا در صنعت فولاد جهانی «بهینه‌سازی مصارف انرژی» می باشد. چرا که این موضوع تاثیر بسزایی بر قیمت نهایی و رقابت پذیری در بازار های جهانی خواهد گذاشت. مساله ای که احتمالا برای اکثر فولادسازان داخلی از اهمیت ویژه ای برخوردار نباشد.

 صنعت فولاد یک صنعت مادر در سطح جهانی می باشد و از صنایع بسیار مهم بشمار می رود. این صنعت توانسته به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم برای صد ها هزار نفر ایجاد شغل کند. وجود این صنعت داخل یک کشور گواه از میزان توسعه یافتگی آن کشور و همچنین مایه افتخار آن کشور محسوب می شود. بدون تردید توسعه این صنعت در داخل کشور طی سال های گذشته را مدیون تلاش ها و زحمت های فولاد سازان داخلی و داخلی هستیم.

برخلاف تصورات اشتباه بعضی مبنی بر صرف داشتن صادرات گاز به جای فولاد، بخش اساسی مساله صادرات گاز نیست بلکه موضع اصلی انرژی می باشد که می توان با صرفه جویی واحد های فولادی در مصرف آن بهینه سازی کرد تا بتوان از آن در مصارفی از جمله صادرات استفاده کرد.

در مورد یارانه انرژی، بدین معنی نیست که این یارانه نباید در اختیار فولاد سازان قرار گیرد، بلکه در اکثر کشور های فعال فولادی دولت با ارائه تسهیلات بلند مدت و با سود تقریبا صفر درصد به تولید کنندگان آن ها را در این امر مهم حمایت می کند.

در کشور ما نیز به علت بهره مندی از انرژی گاز و برق، حمایت هایی از فولاد سازان انجام می شود که باید این حمایت ها بیشتر هم شود. سوالی که در اینباره مطرح می شود این است که آیا میزان مصرف انرژی واحد های فولادی داخل کشور با استاندار های جهانی برابری می کند یا خیر؟ در پاسخ به این باید بگوییم خیر. در کشور ما هر واحد فولادی به ازای تولید یک تن فولاد تقریبا حدود 50 درصد بیش از استاندارهای جهانی انرژی مصرف می کند که این موضوع برای صنعتی که دارای رتبه 12 در سطح جهان می باشد بسیار تاسف برانگیز است.

برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.

پیش بینی بازار آهن در تیرماه

به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار اهن، افزایش میزان جنگ بین کشور چین و اتحادیه اروپا موجب کاهش بورس های آسیایی شده است.

روز گذشته با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی ماه، بازار فولاد بی تحرک بود و ثابت بود. اما شاهد التهاب بازارهای ارز،طلا، خودرو بوده ایم. بازار مسکن هم بی توجه به این وضعیت در خواب بسر می برد. با توجه به نزدیک شدن به ماه مرداد و اعمال تحریم ها از سوی امریکا، بد تر شدن وضعیت بازار ها دور از انتظار نیست.

 از سویی دیگر با نزدیک شدن به ماه تیر، سررسید بسیاری از سپرده های ۲۰درصدی سال گذشته به پایان رسیده که موجب سرازیر شدن پول های بسیاری به بازار خواهد شد. اینکه این میزان نقدینگی از کجا می آید هیچ چیزی مشخص نیست. از سویی بالا رفتن مجدد قیمت ها در بازار فولاد و کاهش موجودی انبار ها و بازگشت پول های سرگردان جدید به این بازار دور از انتظار نیست.

طی روز های اخیر شاهد ایجاد کمپین هایی مبنی بر گران نخرید هستیم که به عقیده من این اتفاق دادن نوعی اطلاعات غلط ب فعالان اقتصادی می باشد. در واقع غول تورم در سال جدید زنده شده است و این غول را نمی توان به راحتی از پا در آورد. ایجاد کمپین هایی با این مضمون تنها پاک کردن صورت مساله بوده و کاری از پیش نخواهد برد.

برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید

قیمت مسکن به اوج رسید

به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار مسکن، طی دو ماه اخیر شاهد انفجار قیمت مسکن بودیم بطوری که برخی مناطق تا 45 درصد رشد قیمت را تجربه کردند. بهروز ملکی کارشناس اقتصاد مسکن در رابطه با افزایش قیمت مسکن بیان کرد: سیاست تعیین قیمت برای مسکن، زمان زیادی است که از چرخه سیاست گذاری در دنیا افتاده و این روش موجب انفجار قیمت می شود. از این رو نمی توان به پیشنهاد کمیسیون عمران مجلس مبنی بر لزوم قیمت گذاری مسکن خوش بین بود. صرف نظر از اینکه این پیشنهاد را چه کسی ارائه کرده، بدیهی است که فاقد مبانی کارشناسی بوده و در واقع نوعی اظهار نظر کلی است.

وی در ادامه افزود: در گذشته هم این روند رواج داشت به طوری که با شروع رونق در بازار، عده ای پیشنهاد قیمت گذاری با نرخ مشخص برای مسکن را می دادند. این در صورتی است که این سیاست موجب کاهش عرضه مسکن و در نتیجه انفجار قیمت آن در آینده را در پی دارد. از این رو سیاست قیمت گذاری به دلیل عواقبی که دارد، چندین سال پیش از چرخه سیاست گذاری ها حذف شده است.

طبق آمارها در خرداد ماه قیمت مسکن به اوج خود رسیده و قدرت خرید متقاضیان به شدت کاهش یافته است. ملکی در پاسخ به برخی از سولات اینگونه بیان کرد: باید توجه داشت در شرایطی که بیش از 3 میلیون خانه خالی وجود دارد، بهترین راه برای تحریک بازار، توانمندسازی قدرت متقاضیان مصرفی می باشد.

وی افزود: برای کنترل قیمت مسکن باید از ملک های خالی از سکنه مالیات دریافت گردد. زیرا سرمایه گذاران در این بخش به دلیل نوسانات بازار مسکن دست نگه داشته اند و در انتظار افزایش قیمت بیش از پیش ملک خود هستند. از این رو متقاضیان مصرفی و خانه اولی ها که برای خرید مسکن وارد بازار شده بودند، به دلیل کاهش قدرت خرید از انجام معامله صرف نظر کردند که این موضوع می تواند دلیلی برای ایجاد رکود دوباره در بازار باشد.
برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.

شرح قیمت محصولات فولادی در بازار

وضعیت بوجود آمده در بازار فولاد موجب شده تا بسیاری از فعالان در این حوزه اعتقادی به نرخ میلگرد و دیگر محصولات فولادی در مورخ 23 خرداد ماه نداشته و آن را فاقد ارزش بدانند. این فعالان بر این عقیده اند که طی روزهای آتی روند افزایش قیمت ها متوقف شده و روند نزولی بر بازار فولاد حاکم خواهد شد.

به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار فولاد، در این میان باید به دنبال استدلال های محکمه پسند گشت در نتیجه مسئله قیمت گذاری ها را از ابتدای زنجیره تولید فولاد یعنی آهن اسفنجی مورد بررسی قرار می دهیم. این بررسی ها از ابتدای روز 23 خرداد می باشد.

در ابتدا برای تولید شمش القایی نیاز به 40 درصد آهن اسفنجی و 60 درصد ضایعات داریم که نرخ آهن اسفنجی 1320 تومان و نرخ ضایعات فولادی 1800 تومان می باشد. البته به این معادله باید هزینه حمل و نقل را نیز بیافزاییم که برای آهن اسفنجی حدود 23 درصد و برای ضایعات فولادی حدود 10 درصد تلفات و پرت در نظر می گیریم که با در نظر گرفتن تمامی از آیتم ها، قیمت تمام شده شمش حدودا 2520 تومان می شود.

با توجه  به این موضوع که در این بخش معمولا خرید ها به صورت فاکتور رسمی صورت نمی گیرد، در نتیجه به قیمت بالا باید 9 درصد ارزش افزوده را اضافه نماییم که در اینصورت این رقم به 2750 تومان خواهد رسید. در حال حاضر ما باید از این شمش میلگرد آجدار تولید کنیم که در اینصورت باید به قیمت شمش 3 درصد افت تناژ و همچنین هزینه تبدیل را اضافه نمود.

با کمی اغماض این مبلغ به 3000 تومان خواهد رسید. البته در تولید شمش و میلگرد هنوز سود حاصل از سرمایه گذاری صنعتی لحاظ نشده و بطور قطع می توان گفت که قیمت میلگرد و تیراهن در روزهای جاری حدود 100 تا 150 بسته به حوزه معاملاتی (شمش یا مقاطع) افزوده سود دارد که باید این میزان سود تخلیه شده تا به نقطه اعتدال باز گردد.

برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.

رشد قیمت تیرآهن ذوب آهن

روز گذشته قیمت اکثر مقاطع آهن افزایشی بوده است. اما این روند بر قیمت تیرآهن ذوبی تاثیر بسیار زیادی گذاشته و در روز گذشته شاهد افزایش بی رویه این محصول در بازار بودیم.

به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار آهن، افزایش قیمت تیرآهن در بنگاه تهران موجب شد تا جو نا مطلوبی در بازار حاکم شود. در روز گذشته تیرآهن ذوبی بیشترین افزایش قیمت را داشته است. قیمت تیرآهن ذوب آهن اصفهان بطور میانگین 50 هزار تومان افزایش یافت و البته این میزان افزایش در برخی از سایز ها بوده و در برخی دیگر شاهد افزایش 20 هزار تومانی و 10 هزار تومانی نیز بوده ایم.

در روز گذشته قیمت تیرآهن سایز 22 ذوب اهن اصفهان درب بنگاه تهران پس از 50 هزار تومان افزایش با قیمت یک میلیون و 920 هزار تومن به فروش رسید. تیرآهن ذوب آهن اصفهان از ابتدای خرداد ماه تا به امروز متحمل افزایش قیمت بسیاری شده است. قیمت سایز 22 این مقطع آهن در ابتدای ماه جاری یک میلیون و 170 هزار تومان بوده است و در حال حاضر نرخ آن به یک میلیون و 920 هزار تومان رسیده است.

دیگر سایز های این تیرآهن نیز همین روال را طی کره است. در حالت کلی افزایش قیمت در تمامی آهن آلات بسیار قابل توجه بوده و اتفاقی غیر منتظرانه بوده است. به عقیده عده بسیاری از کارشناسان و فعالان این بازار، قیمت ها در بازار تا یکی دوهفته آینده کاهش نخواهد یافت و در صورتیکه کاهش قیمتی در بازار داشته باشیم، هیچگاه قیمت ها به نرخ های قبل باز نخواهد گشت.

در حال حاضر روند بازار آهن آلات همچنان افزایشی بوده و هیچگونه قیمتی از تیرآهن ها به دست ما نرسیده است و باید منتظر اعلام قیمت کارخانه های تولید کننده این مقطع آهن بمانیم.

برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید